nl | en

mplify blog

Subscription accounting framework bij TomTom enorm versneld door upgrade naar SAP HANA

Afgelopen zomer zijn we gestart met de migratie naar SAP HANA. In een periode van slechts twee maanden is een migratie en upgrade uitgevoerd op alle processen, interfaces en objecten van SAP CRM, dat een belangrijk onderdeel is van het subscription accounting framework van TomTom. Het project liep erg voortvarend en zonder grote verrassingen, mede daarom is de zeer krappe planning gehaald. Op basis daarvan is te concluderen dat, afhankelijk van het ingerichte proces, het zinvol is om een upgrade naar SAP HANA te overwegen. In deze blog een korte uiteenzetting de HANA upgrade ervaringen bij TomTom.

Topics: hybris billing TomTom SAP CRM BRIM SAP HANA

Welkom bij ‘The Internet of Customers’: hoogtepunten van Dreamforce 2015

Nu het stof van de Salesforce conferentie van dit jaar is neergedwarreld, is het tijd om alle beloftes en aankondigingen eens tegen het licht te houden. Waarschijnlijk ben je al gebruiker van Salesforce en beheer je al je klantinteracties, manage je alle opportunity’s en volg je je sales funnel in de welbekende Sales Cloud. Wellicht gebruik je zelfs al de Service Cloud voor social en traditionele klantenservice in je call centers, of ben je al gestart met omnichannel marketing op basis van de Marketing Cloud.

Dit jaar bouwt Salesforce verder op hun klantrevolutie concept en het onderliggende klant succes platform. Dit verbeterde klant georiënteerde CRM platform maakt het voor jouw organisatie nog eenvoudiger om de klantervaring van je klanten significant te verbeteren. Dit uiteraard niet alleen via de menselijke benadering van de traditionele accountmanager of call center agent, maar ook gebruik makend van de data die je beschikbaar hebt van je klanten, en daarmee ook de devices die zij gebruiken. Laten we dieper ingaan op de verschillende aankondigingen van de conferentie:

Topics: Customer Engagement Salesforce dreamforce